Læs seneste nyheder på vores blog her.

Når imprægnering på udvendig trappe går galt – hvad gør man så..? og hvordan opbygger man en frostsikker trappe.

Indlæg af: In: Uncategorized 18 aug 2017 Kommentarer: 0

For et par uger siden var vi ude og hjælpe en kunde i Odense, med problemer på denne udvendige trappe.

 

Kunden var blevet anbefalet, at imprægnere fugerne på trappen, med vores vandafvisende imprægnering SurfaPore C.

 

Kunden havde selv imprægneret fugerne med en pensel. Efterfølgende havde han afventet til produktet var tørret ind i fugerne.

 

Han forklarede at da mureren vær færdig med nedlægningen af fliser og fuger. Havde han påført imprægneringen dagen efter.

 

Dette havde efterfølgende skabt en misfarvning og mørke aflejringer omkring fugerne og på fliserne de steder imprægneringen var påført lidt ind på flisen. Han havde derfor tilkaldt os, for at få vejledning og hjælp til hvad han havde gjort forkert.

 

Problemet bestod i:

 

– Manglende anvisning til, hvordan sikre man en god imprægnering på denne type flise.

– Skulle overfladen have været vaskes ren inden imprægnering, for skidt og støv.

– Hvor lang tid, skal imprægneringen ligge på overfladen inden man tørre overfladen over.

– hvorfor kun imprægnere fugerne.

 

Havde kunden fået en ordentlig vejledning fra leverandøren (os) eller butikken havde denne fejl ikke været sket.

 

Vi hjalp selvfølgelig med at rense overfladen ren og imprægnerede fliser og fugerne sammen med kunden, så trappen stod flot igen.

 

Denne reklamation har derfor skabt et ønske fra vores side om, at lave en vejledning til. Hvordan behandler man en trappe, der er nylagte fliser på og hvilke muligheder, kan man overveje inden man påbegynder projektet. For at sikre bedst mulig vandafvisning og vedhæftning. Så resultatet står skarpt de næste mange år.

 

Denne trappe skulle have været vaskes ned, med produktet SaVon 1006 Kalk og cementslørsfjerner inden, påbegyndelse af imprægnering.

 

Imprægneringen bør ikke kun påføres fuger, men både fliser og fuger.

 

Påføring kan gøres med en svamp, rulle eller pensel. Overfladen bør, tørres over/poleres efter, med en tør klud 2-5 min.

 

Efter påføring af første lag imprægnering. Kan det med fordel genimprægneres efter 30 min.

 

Der er ingen grund til, kun at imprægnere fugerne på en trappe. Da næsten alle typer fliser, om end det er natursten, porcelæn (porcellanato) eller tegl. Indeholder pore, som vores imprægnering, som er ekstrem ”fin kornet” kan komme ned i.

 

Alle udendørs trapper bliver hårdt udsat for vand, frost, salt og skidt.

 

Hvorfor det er en rigtig god ide, at imprægnere trapper, fliser og fuge.

Og det er en god ide, at inden man opstarter med et sådanne projekt, at tage en dialog med sin håndværker. Omkring vedhæftning og vandtætning af trappen, da mange trapper frostspringer efter blot få år, grundet manglende membran og vedhæftning til underlaget eller grundet vand i trappen (opstigende grundfugt), eller ophobning af vand i fliselimen og fugerne (oven fra).

 

”En god opbygning og efterbehandling, er vejen til den sikre trappe i mange år.”

 

Ved opbygning af trappen, anbefales det at prime beton trin og stødtrin, inden påføring af membran. Dette kan med fordel gøres, med vores produkt SurfaMix C 1:5 med vand. Herefter har membranen en ekstrem god vedhæftning i betonen, (helt ned i de mindste pore hvor nanopartikelerne i SurfaMix C kan vedhæfte).

 

I fliselimen, som påføres oven på membranen, kan det med fordel være en rigtig god ide at erstatte 1/10 del af blandevandet med SurfaMix C. Der sikre en vandtæt fliselim, med ekstrem god vedhæftning og en sikker ophærdning af fliselimen. Selv i kolde perioder.

 

Det samme gælder flisefugen, her kan 1/10 af blande vandet (til fugemassen) med fordel også erstattes med SurfaMix C. Der vil sikre god vedhæftning til underlaget og fliserne, samt en vandtæt og elastisk flisefuge.

 

Herefter kan fliser og fuger efterbehandles som tidligere beskrevet med rens og imprægnering.

 

 

 

 

 

 

Relatede Indlæg